over MIJ

 

Ik ben Dorothee, een oud-geneeskunde studenten uit Utrecht. Omdat ik iets wilde betekenen voor mijn medeco’s  kwam ik op het idee om een boek te schrijven die als leidraad tijdens je coschap kan dienen. Mijn eigen ervaringen, die van studiegenoten en advies van artsen heb ik gebundeld om een zo compleet mogelijk boek te maken die je zonder kleerscheuren door je coschap heen kan helpen!

 

mijn verhaal

Dorothee

En ik ben Dorothee, 29 jaar en ANIOS kindergeneeskunde in Amersfoort. Ook ik herinner me mijn eerste coschap nog als de dag van gisteren. Inmiddels zitten er alweer heel wat coschappen op en is er ook de nodige ervaring opgedaan. Er zijn nu zo veel dingen waarvan ik had gewild dat iemand ze me eerder had verteld en dat ik ze eerder had geweten. En wie ben ik dan om, als fervent schrijfliefhebber, die ervaringen niet te willen delen met de groene en doorgewinterde co? We zitten immers in hetzelfde schuitje en ik geloof er heilig in dat we elkaar moeten helpen waar kan.

Nadat ik al een hele tijd met het idee om een boek te schrijven voor en door coassistenten in mijn hoofd had rondgelopen, besloot ik het idee te delen met Noa. Tot mijn grote verbazing was ze meteen erg enthousiast. Zonder haar was ik er nooit mee aan de slag gegaan en kijk eens waar we nu eens staan. Ik had altijd al gedroomd van een eigen boek, een eigen onderneming en die droom lijkt nu, naast de grote droom om arts te worden, echt uit te komen. Hoe tof is dat?

Even wat meer over mij persoonlijk: Naast schrijven en coschappen lopen, heb ik gelukkig nog wel wat vrije tijd over. In deze heilige uurtjes werk ik als triagist op de huisartsenpost, ga ik naar dansles of yogales, bak ik koekjes en blondies en kijk ik graag samen met mijn vriend een leuke serie op Netflix (La casa de papel is een favoriet). Daarnaast ben ik graag buiten in de natuur en hou ik erg van op vakantie gaan, van naast de deur tot aan de andere kant van de wereld.

Ik hoop dat jullie net zo veel plezier aan coschappen beleven als ik, ondanks dat het soms niet altijd even makkelijk is. En zo niet, dan weet je pas echt waar je co-llaps voor nodig hebt. Veel leesplezier op onze website en in het boek dat nog gaat komen!

 

Liefs, Dorothee

Bijbanen en CV van de geneeskundestudent

CV-building en bijbanen, naast je studie geneeskunde krijgen deze zaken ook veel aandacht. Bouw jij als coassistent aan je CV of heb je een bijbaan?

De ins en outs van een semi arts stage

Wat is een semi arts? Een semi arts is een co-assistent die geëvolueerd is naar het laatste jaar van de master. Het is dus een zesdejaars co die vanwege zijn of haar inmiddels jarenlange ervaring semi arts genoemd mag worden. Ik kan mij een les herinneren waarin we...

Imposter syndrome tijdens coschappen: 8 tips

In onze eerdere blog kon je lezen over onze eigen ervaringen met het imposter syndrome. Bij dit syndroom ben je continu bang om door de mand te vallen. Zelf heb ik daar nog wel eens last van tijdens mijn coschappen. Daarom hebben we een aantal handige tips verzameld...

Co-llaps

Wil je meer weten over co-llaps? Of wil je meer lezen, meer tips en meer verhalen? Neem dan eens een kijkje op de pagina over het boek!

Succesvol coschappen lopen
Nu verkrijgbaar