Tijdens een coschap is dit een onmisbaar item in de zak van je witte jas: het notitieboekje. Er zijn allerlei soorten notitieboekjes, maar er zijn toch wel een aantal dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een opschrijfboekje voor tijdens je coschappen. Denk aan formaat, maar ook dikte, lijntjes etc. Dit heeft natuurlijk ook met persoonlijke voorkeur te maken. Lees daarom hier welk notitieboekje handig is voor tijdens welk coschap. 

Formaat

Over het algemeen geldt dat je bij de meeste coschappen een witte jas zult dragen. In de jaszak past nou eenmaal niet een notitieboek van A4 formaat. A6 daarentegen past wel perfect in je jaszak. In deze kleine boekjes kan je makkelijk aantekeningen maken, vragen opschrijven en je beoordelingen bijhouden. Zorg er ook voor dat het niet een super dik boek is, want dat zit niet lekker in je jaszak. 

Bij coschappen waar je niet in je witte jas loopt, kan het handig zijn om een groter formaat notitieboek aan te schaffen. Bij psychiatrie voer je bijvoorbeeld veel lange gesprekken, waar het maken van aantekeningen super handig is. Het is vaak zo dat deze gesprekken gevoerd worden zonder computer in de buurt, dus je bent dan echt aangewezen op je opschrijfboekje. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld public health. Een A5 formaat opschrijfboekje is dan erg handig. Lijntjes zorgen ervoor dat het overzichtelijk blijft. 

Soorten 

Je kan kiezen voor een notitieboekje met of zonder lijntjes. Ben je iemand die veel schrijft, dan is een opschrijfboekje met lijntjes handig. Als je meer visueel bent ingesteld en bijvoorbeeld vaak dingen tekent, dan kan een boekje zonder lijntjes juist handiger voor je zijn. Het is vaak wel wat rommeliger. Zorg er ook voor dat de pagina’s voldoende dik zijn, zodat je niet je aantekeningen van de andere kant er doorheen leest en niet meer kunt zien wat je net hebt opgeschreven. Een boekje met ringetjes is best wel onhandig, want er blijft van alles achter hangen en ze worden geplet in je tas.

Een opschrijfboekje met een mooie kaft of leuke quote kan je dag maken als je een baaldag hebt. Houd je daarom niet in en koop een notitieboek dat je zelf van de buitenkant ook mooi vindt. Je kunt ook in het boekje leuke quotes of teksten opschrijven, zodat je af en toe opeens een leuke verrassing aan jezelf tegenkomt! En daarnaast, zorg natuurlijk dat je genoeg werkende pennen hebt om je boekje van heel veel tekst te kunnen voorzien.