Het boek

Ons boek is hét boek dat ervoor zorgt dat jij tijdens je drukke coschappen niet zult collaberen. Krijg praktische tips en lees grappige anekdotes en zo kom jij je coschappen makkelijk door.

Stapel boeken

Coschappen, het is een belangrijke en leerzame tijd van de studie geneeskunde, maar soms ook een mengelmoes tussen een vleeskeuring en een ware vuurdoop. Jezelf vijf dagen per week van je beste kant laten zien, hopend op de beste beoordeling, zodat je net wat meer kans hebt op die ene begeerde opleidingsplek, dat vraagt nogal wat van jezelf. Om nog maar niet te spreken van de grote berg extracurriculaire activiteiten die de gemiddelde coassistent op zich neemt om aan CV-building te doen. En dan nog die bijbaan, omdat er geen vergoedingen staan tegenover coschappen. Niet zo gek dus dat coassistenten met bosjes uitvallen met een burn-out. De medische term voor letterlijk onderuit gaan is collaps, de zelfbedachte term voor de coassistenten die onderuit gaan is dan ook “co-llaps”.

Over het boek

In het boek geven we studenten geneeskunde, zowel aan het begin van de studie als de doorgewinterde coassistent, praktische tips om de coschappen en het leven daaromheen wat gemakkelijker te maken. Met een humoristische ondertoon houden we de soms competitieve sfeer in het ziekenhuis luchtig en laten we merken dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Stop het boek in je tas en pak het er even bij onderweg naar coschap of als je na een lange dag weer naar huis gaat. 

Wat vind je in het boek?

^

How to

Praktische tips en trips over uiteenlopende onderwerpen

^

De eerste keer

We helpen je door je voor te bereiden! 

^

Afkortingenlijsten

Zodat je er wel een touw aan vast kunt knopen.

^

Valkuilen

En hoe er niet in te trappen!

^

Specialisme specifieke tips

De psychiatrie is nou eenmaal niet de kindergeneeskunde.

^

Handige boeken en websites

Waarvan wij hadden gewild dat we ze eerder hadden gekend. 

In dit boek nemen we je mee in verschillende onderwerpen. Lees bijvoorbeeld handige tips in de How to sectie, wees voorbereid door De eerste keer te lezen en voorkom dat je in de Valkuilen trapt. In elk thema vind je een aantal hoofdstukken over verschillende onderwerpen. In elk hoofdstuk vind je een grappige, aangrijpende of ontroerende waargebeurde anekdote. Daarna vind je alle praktische tips die je dezelfde dag nog toe kunt passen op je coschap! Ook vind je bij Specialisme specifiek handige tips die je zeker in de praktijk zult kunnen gebruiken. Zorg er daarnaast voor dat je je voordeel doet met de afkortingenlijsten en wees slim door de aanbevolen websites en boeken te gebruiken. Zo helpen wij je coschappen door en voorkomen we dat je co-llapst

Over de auteurs

auteurs van co-llaps boek

Wij zijn Dorothee en Noa, twee studenten geneeskunde die graag onze ervaringen, tips en verhalen van onze coschappen met alle coassistenten willen delen. Zelf zijn wij inmiddels redelijk doorgewinterd als vijfdejaars, maar er valt altijd wat te leren! We hopen dat jullie wat aan onze tips zullen hebben.

Dorothee & Noa