In onze vorige blog over yoga en coschappen las je al wat voor effecten yoga heeft op mijn coschap ervaringen. Maar waar moet je dan eigenlijk mee beginnen? De yogascholen poppen als paddenstoelen uit de grond en de meeste sportscholen bieden ook yogalessen aan. Maar, het kan ook gewoon lekker vanuit je eigen huis, met behulp van youtube. 

Na jarenlang youtube yogi te zijn, heb ik zo mijn favoriete kanalen verzameld. 

Benieuwd naar mijn favoriete yoga youtube kanalen?

  • Yoga with Adriene
  • Cat Meffan 
  • Five Parks Yoga
  • Boho Beautiful
  • High Desert Yogi

Yoga with Adriene is vooral geschikt voor als je een beginner bent met yoga. Ze helpt je op weg om de poses echt te leren kennen. Daarnaast is dit kanaal heel geschikt als je op zoek bent naar een stukje zelfliefde. Ze leert je op basis van positieve gedachten weer positief naar jezelf te kijken. En dat kan heel welkom zijn na een vervelende coschap dag. 

Cat Meffan is geschikt voor als je naast het gevoel van yoga ook een beetje wilt zweten. Ze heeft veel power yoga flows, waarin je ook aan je kracht en lenigheid werkt. Maar, de filmpjes eindigen ook vaak met een savasana, een moment van rust aan het eind van je flow. Ze heeft dus een mooie combinatie van werken en rust vinden. 

Five Parks Yoga is geschikt voor eigenlijk iedereen. Van absolute beginner tot gevorderde die graag een hoofdstand wil verbeteren. De meeste filmpjes van Five Parks Yoga duren een half uurtje of langer, dus ze zijn wat minder geschikt voor een “quick fix”, maar zijn daarmee wel des te beter om echt wat tijd in jezelf te investeren. 

Boho Beautiful is alleen al de moeite waard om te volgen vanwege de prachtige, vaak tropische, locaties waar de filmpjes zijn opgenomen. Dit kanaal biedt een mengelmoes van workouts, yin yoga (een rustigere vorm van yoga) en meditaties. De filmpjes zijn kort, dus ze kunnen nog makkelijk na je lange coschap dag plaatsvinden. Wil je zowel een workout als een moment van ontspanning voor jezelf? Dan doe je gewoon twee filmpjes achter elkaar. 

High Desert Yogi heeft toegankelijke filmpjes voor een snelle pauze. Zelfs als je op zoek bent naar een stretch voor achter je bureau, kan je hier terecht. En ook voor degenen die graag wat anders willen leren dan DD’s opstellen en hechttechnieken kan je hier terecht. Het kanaal bevat namelijk een aantal leuke tutorials. Daarnaast vind ik haar, hoewel niet echt logisch voor een yogi, lekker down to earth. 

Wat is jouw favoriete yoga youtube kanaal? Helpt yoga jou ook om je coschappen te overleven? 

P.s. er is niks gesponsord, dit zijn echt mijn favorieten!