Het is hartje zomer, er heerst een enorme hittegolf en iedereen maakt maximaal gebruik van zijn vakantie door met ijsjes aan het zwembad in de schaduw rond te hangen. Behalve jij. Je hebt geen vakantie, want je loopt coschap. Dat betekent dat je gewoon om 8 uur bij de overdracht aanwezig bent en dat je vaak niet voor zessen thuis zult zijn. Niks vakantiegevoel dus. Maar dat betekent niet dat je het vakantiegevoel niet een beetje kunt nabootsen! Hoe zorg je dan dat je toch een beetje dat vakantiegevoel kunt krijgen tijdens je coschappen? Lees hier de beste tips!

 

 1. Haal tijdens je lunchpauze of in het loze momentje voor de overdracht een ijsje, voor een ultiem vakantiegevoel.
 2. Kan je op de fiets naar je coschap? Of op de fiets naar het OV? Fiets dan lekker in je korte broek en met je slippers en kleed je pas op je coschap plek om. Niks is zo lekker als met een briesje in de frisse ochtend met blote benen op de fiets stappen. 
 3. Ben je wel een keer op tijd thuis? Ga picknicken, barbecuen of op een terrasje zitten. Niks laat je het gevoel van de zomer zo ervaren als de geur van uitgedroogd gras, een rokende barbecue of een koud drankje. 
 4. Tijdens je coschappen heb je vaak wel gewoon weekend en draai je gelukkig niet elk weekend diensten. Maak hier gebruik van en ga een nachtje er op uit! Dit hoeft niet duur te zijn en zo ben je toch even echt weg. 
 5. Als iets een echt vakantiegevoel geeft, is het wel zwemmen. Waarom neem je ‘s avonds na je coschap niet nog even een lekkere duik in het zwembad? Ben je ook meteen lekker afgekoeld. Vaak hebben ze ook nog eens lekkere kortingen voor studenten, de moeite waard dus! 
 6. Lunch buiten! Zorg dat je tijdens je pauze toch even wat buitenlucht krijgt, dit geeft je ook weer meteen hernieuwde energie. 
 7. Heb je ergens op zolder nog een hangmat liggen en ben je gezegend met een balkon of tuin? Hang die hangmat op en zorg ervoor dat je er zoveel mogelijk uurtjes buiten je coschappen in doorbrengt. Vakantiegevoel gegarandeerd. 
 8. Neem de vakantie mee naar je coschap! Je kunt natuurlijk niet in bikini of zwembroek rond gaan paraderen op je coschap plek, maar je kunt wel dat lekker zomerse luchtje opdoen, een mooie bloem in je knot steken of je Hawaii-overhemd dragen. 
 9. Zorg extra goed voor jezelf. Op vakantie voel je je immers vaak zo fijn omdat je lekker uitgerust bent en je doet wat je fijn vindt. Ga eens lekker op tijd slapen, verwen jezelf op vrijdag met een ijskoud biertje of pak buiten de laatste zonnestralen van de dag mee. 
 10. Organiseer je eigen mini-vakantie! Wat doe jij normaal op je vakantie? Ben je een luxepaardje dat op een bedje aan het zwembad ligt? Sta je uren te badmintonnen naast je tent op de camping? Bezoek je steden of terrassen? Ga je hiken? Dat kan je allemaal in een mini-vakantie nabootsen. Ga op zaterdag met je handdoek bij een plaatselijk meertje liggen. Zet de tent op in de achtertuin van je ouders en haal je badmintonrackets erbij. Bezoek een andere stad en test er meerdere terrasjes uit: voor een kopje koffie, je lunch, een drankje en het diner. Of zoek eens een mooi natuurgebied in de buurt op om te gaan wandelen. 
 11. Ben je aan het eind van je coschap dag te uitgeput om ook nog maar iets te doen? Think twice! Doe wat vitamine D op in het park om de hoek. Neem je avondeten mee, ga er een boek lezen, trap een balletje of doe gewoon een dutje. Je zult ervan opknappen en toch even dat vakantiegevoel ervaren. 
 12. Last but not least, het is natuurlijk niet zo dat je als student geneeskunde nooit vakantie hebt. Ga voor wanneer jij wel vrij hebt op zoek naar een leuke bestemming en droom weg bij de nazomer op een Grieks eiland, de herfstkleuren in Duitsland of de sneeuw in Zwitserland.